"to all of you at Star*Class we send our very best wishes for a lucky outcome of this present predicament off the norwegian coast. our thoughts are with you. actually i have never seen a sea running so high as this one, which you see in the video. enormous! good luck, the best of it! any time we would have to transport a boat again we would not hesitate to book with you! kind regards st reith/orion-hamburg (years ago you lifted our Hobby fm Alcudia to R´dam)"

The support from our clients was overwelming

Eemslift Hendrika for Starclass Yacht Tr
1 - Copy.jpeg
2 - Copy.jpeg
3 - Copy.jpeg

Our thoughts went out to the crew who were rescued by helicopter

Het ongelofelijke verhaal van Eemslift Hendrikancredible 

Toen ik in 1987 mijn bedrijf, Starclass Yacht Transport begon, was ikzelf nog kaptein van mijn eigen zeeschip.
Ook toen heb ik heb wel zware stormen en hoge golven meegemaakt.
Maar een situatie die de Eemslift Hendrika nu heeft meegemaakt, heb ik nog nooit beleefd.
Toen de eerste beelden van de Hendrika binnen begonnen te komen, wist ik niet wat ik zag.
De beelden van de Hendrika die worstelt in meters hoge golven en slagen maakt van 45 graden, waren op vele nieuwszenders in Europa te zien.
Het ging er heftig aan toe en onze zorgen ging uit naar de bemanning die per helikopter van boord werd gehaald. Het was duidelijk te zien dat onze lading het ook zwaar te verduren kreeg. Een tijdlang waren we er niet zeker van of het wel zou blijven staan. 

 

De lading
De deklading bestond uit een zeiljacht, een motor jacht, twee kleinere (vissers) catamarans en een vissersboot van 280 ton, voor de zalmvisserij voor een Noorse klant.
Onderdeks stond eveneens een vissers catamaran plus nog 4 machines die de rederij als extra cargo had geboekt.

Wat is er gebeurd
In de dagen die volgden, ging de wind niet liggen en de golven bleven zo’n slordige 12 tot 15 meter hoog. Het schip was stuurloos geworden en leek haar gevecht tegen de golven niet te kunnen winnen. Inmiddels waren ook de laatste 4 bemanningsleden van boord gehaald en was het de bedoeling om het schip dmv de automatische piloot koers zou houden. Toen de hoofdmotor na enkele uren uitviel, werd het wel lastig om te blijven hopen op een goed afloop.
Inmiddels stond daar nog altijd de deklading op die het zwaar te verduren kreeg van moeder natuur. Heel even hadden we weer zicht via de webcam aan boord en zagen we dat de vissersboot van boord van gegleden. Samen met de kettingen en bokken waarmee ze vastzat, is ze door haar gewicht gaan schuiven en heeft ze de kraanarm meegenomen tijdens haar “ter waterlating”. Al vrij snel werd duidelijk dat zij zonder al te veel schade rond dobberde, niet ver van de Hendrika.
De vissersboot eigenaar heeft daar een bergingsbedrijf op afgestuurd, die haar uiteindelijk weer terug heeft gesleept naar de haven.
Al die tijd hebben we nauw contact gehouden met de eigenaar van deze vissersboot. Hij vindt het ongelooflijk dat het zo goed is afgelopen!
Wij delen deze mening.  Het is ook ongelooflijk, dat op de vissersboot na, de hele lading deze enorme zware omstandigheden heeft weten te doorstaan! Dit toont van goed vakmanschap van ons team.
De volledige bemanning onder leiding van onze laadmeester hebben een topprestatie geleverd betreft het vastsjorren van de schepen.
Ondertussen waren ook de sleepboten van Boskalis gearriveerd voor de berging van de Hendrika.
De weersomstandigheden maakte het ze erg moeilijk om bemanning aan boord te krijgen die de sleepkabels moesten bevestigen. Het was pas woensdag avond dat ze eindelijk aan boord konden komen om de sleepverbinding tot stand te brengen. Eemslift Hendrika had inmiddels al meer dan 48 uur stuurloos rondgedreven.
Wij waren enorm opgelucht toen we het seintje kregen dat de Hendrika vast zat aan de kabel en werd gesleept!
Om haar te stabiliseren is het ruim leeggepompt terwijl zij naar de haven van Alesund werd gebracht.
Graag waren we naar Noorwegen gevlogen om haar en onze jachten in ontvangst te nemen en onze klanten te woord te staan, maar uiteraard ook om de bemanning van de Hendrika een hart onder de riem te steken. Maar dit is helaas door de COVID maatregelen niet mogelijk.

En nu
Op dit moment is de bemanning terug aan boord om het schip vaarklaar te krijgen. Zij maken het allemaal goed, maar dat ze enorm zijn geschrokken moge duidelijk zijn.
De eigenaar van de Eemslift is inmiddels in Noorwegen aangekomen om de bemanning te steunen en om verdere zaken af te handelen.

Inmiddels zijn wij samen met Amasus bezig zusterschip Eemslift Nelly in positie te brengen om onze jacht transport lijndienst tussen Bergen en Istanbul in stand te houden.
En zo komt er een einde aan deze onzekere en spannende dagen.

Dankbaar
Wij zijn ontzettend opgelucht dat het voor zowel de bemanning als voor de lading zo goed is afgelopen.
Graag bedanken wij iedereen die ons hun medeleven en hulp heeft getoond.
Het is hartverwarmend te weten dat zowel toekomstige als “oud” klanten hun vertrouwen niet in ons hebben verloren. Dat blijkt uit de vele e-mails die wij van hen hebben ontvangen.
Ondertussen blijven de aanvragen voor de volgende afvaart onverminderd binnenkomen. We hebben laten zien dat we weten hoe we jachten/boten vast moeten zetten en dat we de jachten zelfs onder deze extreme omstandigheden, op hun bestemming krijgen.

 

Met vriendelijke groet,

Jan te Siepe en het Starclass Yacht Transport team